Sergi Giralt


L’afició pel món del motor al Sergi li ve de molt petit: tenia entre 7 i 8 anys i només volia anar a veure ral.lis i pujades, doncs compta a la familia amb en Francesc Urpí (mecànic d’en Joan Fernández), cosa que li fa entrar la gasolina a la sang. Amb en Francesc va tenir l’oportunitat de pujar en un 908 -escuderia montjuich- amb els Lolas, Osellas, d’anar a Itàlia-Suissa a buscar en camió les barquetes Danone, d’anar a casa Mader i veure els bancs de proves dels motors BMW de Fórmula 1 que corrien pels anys 70, visitar la casa Osella, de conèixer en Giancarlo Minardi, i un llarg etcètera ben difícil d’esborrar en la memòria d’un nen.

Inicialment es va aficionar a l’Slot, excel·lint fins al punt de guanyar un Campionat d’Europa (Brussel•les, 2001), essent també campió d’Espanya de ral.lies d’Slot de gr.A amb un Toyota Celica (1998), diversos subcampionats amb un gr.N (Mercedes), una victòria a la Targa Fiorio amb Porsche 917 i moltes victòries a les 24h de Sabadell.

A escala 1:1 començà en el món de la regularitat al ral·li de la Llana l’any 2006 amb un M3 E30 de la classe I, comptant com a copilot amb el propietari del cotxe i alhora company de feina ‘Dany’. Més endavant, amb el seu oncle Miquel Revuelto -mecànic i enciclopèdia viva de Porsche- van restaurar un Seat 127 CL 1010, amb el que disputà el ral.li d’Hivern del 2006, entre d’altres, fins que va convèncer al Joan perque li fes de copi. Sembla que sabia el que es feia, doncs actualment formen un dels tàndems més sòlids del campionat català. Finalment van decidir-se a comprar un Volkswagen Golf en molt bon estat, que un cop preparat, ha demostrat ser una de les millors màquines per aquest tipus de proves.

Després de la fase de pilot, s’ha consolidat com a copilot de’n David Nogareda, pilot i col.leccionista de Porsche que ha fet que el Sergi hagi fet el salt a Europa, guanyant el Rallye Costa Brava històric i la COPA FIA de rallyes de regularitat, i disputant rallyes tan emblemàtics com el Portugal Historico o el Montecarlo Històrique, i sempre acabant en proposicions properes a lluitar per la victòria.